Πάνος Δήμας  –  Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής

Βιογραφικό

Ο Πάνος Δήμας είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής, πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου.

Επικοινωνία

Ψυχόδραμα

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής
Νέα Σμύρνη

Είναι Ψυχοδραματιστής και για αρκετά χρόνια ασκεί ατομική και ομαδική Ψυχοθεραπεία. Είναι σεξολόγος, απόφοιτος της διετούς εκπαίδευσης “Ψυχοσεξουαλικές διαταραχές – διάγνωση και θεραπεία”, από την Α’ Ψυχιατρική κλινική Αθηνών. Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Κοινωνικές Επιστήμες.

Ακαδημαϊκή Εκπαίδευση

Πτυχιούχος Ψυχολογίας
Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο Πάνος Δήμας είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πτυχιακή του εργασία είχε θέμα: “Σεξουαλικότητα και διαδίκτυο”

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η πτυχιακή του εργασία είχε θέμα: “Η ιστορία της όπερας στη δυτική Ευρώπη”. Είναι επίσης κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Κοινωνικές Επιστήμες.

Είναι Ψυχοδραματιστής, απόφοιτος του Κέντρου Ψυχοδραματικών Συναντήσεων Αθηνών (6ετής φοίτηση). Η πτυχιακή του εργασία είχε θέμα: “Ο Διευκολυντικός εαυτός”.

Έχει αποφοιτήσει από τη διετή εκπαίδευση “Ψυχοσεξουαλικές διαταραχές – διάγνωση και θεραπεία “. Η πτυχιακή του εργασία είχε θέμα: “Η διαταραχή σεξουαλικής επιθυμίας στις ετεροφυλόφιλες γυναίκες, στα πλαίσια της μόνιμης σχέσης”.

Είναι απόφοιτος της Κλινικής Ψυχοπαθολογίας από την Α ́ Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών – Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Έχει αποφοιτήσει από το Ανώτερο Σεμινάριο Συμβουλευτικής του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Συγγραφή κεφαλαίου στο βιβλίο “Όψεις Συμβουλευτικής” “Το πένθος από μια ανθρωπολογική ματιά”. Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα, 2013.

Είναι απόφοιτος του Σεμιναρίου “Παίδων και Εφήβων” της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Θεραπευτική Προσέγγιση

Ψυχόδραμα
Ατομική & Ομαδική Ψυχοθεραπεία

Εφαρμόζει την τεχνική του Ψυχοδράματος. Το Ψυχόδραμα είναι Ψυχοθεραπευτική τεχνική εμπνευσμένη από τον J.MORENO. Μέσω της σκηνής του Ψυχοδράματος, ο θεραπευόμενος συναντιέται με τα θέματα που τον δυσκολεύουν. Κατά την αντιστροφή των ρόλων βλέπει ξεκάθαρα τη λύση στα θέματα που επιλέγει κάθε φορά να φωτίσει, προκειμένου να απαλλαγεί από δυσλειτουργικά σχήματα, γνωσίες αλλά και στάσεις. Είναι για χρόνια ατομικός και ομαδικός θεραπευτής.

Συνεργασίες

Ψυχίατρος & Παιδοψυχίατρος

Είναι διακεκριμένος μουσικός. Είναι λυρικός τραγουδιστής (βαρύτονος) κι έχει διατελέσει για πολλά χρόνια ως μόνιμο μέλος της χορωδίας της ΕΡΤ και ως έκτακτο μέλος της Ε.Λ.Σ. Έχει διδάξει για πάνω από δύο δεκαετίες πολύ σημαντικά ονόματα του Λυρικού ρεπερτορίου, του μουσικού θεάτρου αλλά και της έντεχνης μουσικής σκηνής.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης της Α ́ΩΡΛ Κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Είναι εμπνευστής και ιδρυτής του Μετεκπαιδευτικού σεμιναρίου για δασκάλους τραγουδιού στο Εθνικό Ωδείο. Εποπτεύει ο ίδιος άλλους εκπαιδευτικούς για τη σχέση δασκάλου – μαθητή. Ως Ψυχολόγος συνεργάζεται με Ψυχίατρο και Παιδοψυχίατρο για τους ανθρώπους που χρειάζονται φαρμακευτική αγωγή ταυτόχρονα με την Ψυχοθεραπεία.

συνεδρια

2019

Διεθνές Συνέδριο Ψυχοδράματος Χανίων

Χανιά – Κρήτη

2017

Διεθνές Συνέδριο Ψυχοδράματος Μαραθώνας

Μαραθώνας – Αθήνα

2016

Διεθνές Συνέδριο Ψυχοδράματος Κολωνία 

Κολωνία – Γερμανία

2012

Διεθνές συνέδριο Ψυχοδράματος Εσθονία 

Τάλιν – Εσθονία

2010

Διεθνές συνέδριο Ψυχοδράματος Λιθουανία 

Βιλνιους – Λθουανία

Πάνος Δήμας
Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής

Διεύθυνση Γραφείου
Θεμιστοκλή Σοφούλη 52 • Νέα Σμύρνη • Αθήνα.

Πληροφορίες & Ραντεβού
697 588 53 47